REISSTIJL

ONZE REISSTIJL

DNA ALLRIDEAFRIKA

1. Programma's

We laten jullie Oeganda ontdekken via één van onze drie programma’s.  Drie vakanties waarbij we hetzelfde principe aanhouden: fietsen doorheen de mooiste én best berijdbare gebieden van Oeganda, waarbij we fiets en safari combineren.

Onze kortere programma’s tellen 10– en 12 dagen en focussen zich op het westen van het land. De 16-dagen, het langste programma, richt zich naast het westen ook op het oosten. Iets meer transport maar wel verschillende impressies door meerdere regio’s.

Victoriameer

Kampala en het Victoriameer

reisstijl mid-range lodge met zwembad

Mid-range accomodatie

2. ACCOMODATIE

We verblijven in ‘lodges en verkennen van hier uit elke regio. Meerdere dagen per lodge zorgt ervoor dat we de streek echt leren kennen en we ons meer kunnen focussen op de trails, de mensen én het fietsplezier.

De accommodatie is minimaal ‘mid-range’, we slapen in lodges met Europese standaard en goede service. Dit vertaalt zich in privékamers, bedden met goede matrassen én muskietennetten. Een aparte badkamer is meestal van toepassing en westerse toiletten zijn de norm.  Telkens met een bewaker aanwezig.

3. FIETS & TranspoRT

We gebruiken minibussen voor het vervoer tussen de basiskampen. De fietsen gaan mee bovenop het dak. Fietsbeveiliging is via een metalen standaard op het dakrek, inclusief rubberen- en extra bescherming.

Onze kwaliteitsvolle mountainbikes (SLX-montage + Rockshox) kunnen ter plaatste ook gehuurd worden. Breng je jouw eigen fiets mee, dan laten we de fietsdoos na de eerste nacht achter en pikken we deze later terug op.

Safari op de fiets

Transport via mini-bus

Mountainbike jungle

Zalige trails met single-track

4. RITTEN

Rijplezier, lokale ervaring en natuurpracht staan centraal. We gaan actief op zoek naar singletrack; weinig brede banen maar smalle paden vol fietsplezier primeren. We nemen onze tijd en gaan geen ontmoeting uit de weg.

Vanuit elk basiskamp doen we verschillende routes aan. De routes zijn aanpasbaar lengte en techniciteit. We kunnen een marathon rijden maar genieten evenzeer van een kortere rit. We hebben meerdere fietsgidsen mee op reis en hebben meerdere routes per kamp. Geheel op maat van de klanten en naar de stemming van de dag.

5. ETEN

Ontbijt en avondeten is vaak in de lodges zelf.  We krijgen westerse keuken geserveerd maar leren ook de lokale keuken voldoende kennen. Het eten is meestal geserveerd in buffetvorm (soms meerdere gangen), met daarbij ook genoeg opties voor vegetariërs. 

Trail-food vinden we langs de baan. Geen sportdrank en energierepen maar verse bananen, mango, ananas en ‘Rolex’. Water kopen we uit flessen en is – net zoals frisdrank (en bier) – overal beschikbaar.

Lunch in de lodge

Westers- en lokale keuken

Boot victoriameer

Relax op het Victoriameer

6. MEER DAN FIETSEN

We nemen onze tijd voor een dorpswandeling na een rit, proeven van de lokale keuken bij een familie thuis en ontdekken het landelijke leven tijdens een landbouw-toer.

We kuieren aan het zwembad, spotten exotische vogels, apensoorten, en gaan op safari (BIG 5). Dit allemaal naast onze hoofdactiviteit – prachtige fietsmomenten ervaren in Oeganda. Ons avontuur is méér dan fietsen.

7. AVONTUUR MET LOCALS

Pieter, de Belgische gids, woont al ruime tijd in Oeganda en is een halve local. Samen met het team van vijf Oegandese gidsen zorgen we voor een authentieke ervaring. 

Elke trip heeft meerdere gidsen en betrekt ook zoveel mogelijk lokale partners tijdens de reis. Iedereen is Engelstalig en niemand gaat een gesprek uit de weg. Newton en Dennis zijn onze vaste fietsgidsen/chauffeurs en Jessica staat in voor de niet-fietsers en de logistiek.

Gidsen

Meerdere gidsen

Watervallen

Waterval wandeling

8. NIET-fIETerS

Als niet-fietser krijg je een alternatief programma tijdens de fietsmomenten.  Denk maar aan wandelingen langskratermeren en watervallen, het bezoeken van schooltjes, het brouwen van bananen-bier, zoeken naar Chimpansees in de jungle of gewoon een namiddag met een cocktail in de hand aan het zwembad.

9. OP MAAT

Wij geven een voorzet met onze drie programma’s. Extra dagen, andere gebieden en uitbreidingen aan het programma zijn perfect mogelijk.  We stellen ons flexibel op.

Op maat geldt ook voor de fietsafstanden – deze zijn aanpasbaar.

Blijf gerust wat langer in Oeganda –  we werken het samen uit.

Vergadering

Uitwerken programma

Contact vergadering

Voorstelling reis

10. WERKING

We reizen met groepen van 6–13 personen. Er zijn open data voor individuen en als je al met een groepje bent proberen we een reis rondom jullie data te plannen en extra deelnemers te zoeken. 

Gezinsreizen of private groepsreizen zijn ook mogelijk (deze hebben speciale prijzen, kortingen voor  groepen zijn mogelijk). We komen graag langs om alles uit te leggen en er gaat een  vertrekvergadering voor de reis door.

REISSTIJL CHEck?
Ontdek onze 3 programma's